Turizmi religjoz

Objektet religjoze (më shumë se 40 të tilla) kanë veçoritë e tyre dhe përcillen nga gojëdhëna mjaft interesante. Lezha ka të trashëguar një vlerë të spikatur të bashkjetesës ndërfetare. Në zonë gjenden objekte kulti  mjaft të vjetra që i përkasin besimit të krishterë, mysliman, ortodoks dhe bektashi. Ndonëse sistemi komunist i shembi shumicën e këtyre objekteve, asnjëherë nuk u shemb besimi te Zoti. 

Related Posts