Objektet religjoze (më shumë se 40 të tilla) kanë veçoritë e tyre dhe përcillen nga gojëdhëna mjaft interesante. Lezha ka të trashëguar një vlerë të spikatur të bashkjetesës ndërfetare.

 

Në zonë gjenden objekte kulti mjaft të vjetra që i përkasin besimit të krishterë, mysliman,
ortodoks dhe bektashi. Ndonëse sistemi komunist i shembi shumicën e këtyre objekteve, asnjëherë nuk u shemb besimi te Zoti.

Related Posts